heb je het ooit zo zout gegeten

Zout heeft een slechte naam. Bloeddrukverhogend, slecht voor hart en bloedvaten, slecht voor je nieren, verhoogde kans op osteoporose.

We hebben wel zout nodig voor de vochtreguliering.  Eet je te zout dan krijg je dorst. Als je ziek bent en veel vocht verliest, krijg je een zoutoplossing toegediend.
Eet je te weinig zout dan kan je zelfs depressief worden.

Waar je heel erg mee moet oppassen is keukenzout.  Sterk geraffineerd om het wit te krijgen. Er worden allerlei mineralen uitgehaald zodat alleen Natriumchloride overblijft, 2 mineralen Natrium en Chloride, en daar voegen ze dan weer jodium aan toe.
Terwijl we juist al die mineralen zo hard nodig hebben om gezond te zijn. ECHT zeezout lijkt heel erg op ons bloedplasma met betrekking tot minerale zouten en proteïnen.

Een echt zeezout is Keltisch zeezout. Komt uit Bretagne. Zeewater loopt via verschillende moerassen met kleibodem (vandaar de grijzige kleur) in een bassin, de zon doet zijn werk en je houdt heel gezond zeezout over. Gezond? Ja, heel gezond. Zo gezond zelfs dat als je een sole (oplossing van 1/3deel zeezout 2/3 deel bronwater) maakt en daar iedere ochtend en avond 2 theelepels in een glas water drinkt,  je lichaam weer in balans komt. Als je ziek bent is je lichaam in on-balans, heel vaak veroorzaakt door mineralen tekort. Je Ph-waarde klopt niet, verzuring.
Een sole maken is aan te bevelen. Het wordt dan een verzadigde oplossing  met echt alle mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding.
Je moet het niet in het kookwater doen als je groente gaat bereiden, daardoor verlies je veel mineralen. Je kunt wat sole over de groente druppelen als het klaar is.

Miljoenen mensen zijn in  Lourdes geweest en kochten liters heilzaam bronwater, daar werd geneeskrachtige wonderen mee verricht. Je voelt hem waarschijnlijk al…zit boordevol mineralen. Nee, verder zeg ik er niets over, zou niet durven.

Waarom is keltisch zeezout zo gezond?
Mineralen zijn de bouwstoffen van leven.
In dit zout zitten 84 mineralen en sporenelementen, in de juiste verhouding tot elkaar.
Keltisch Zeezout bevat weinig Natrium (bloeddrukverhogend) en veel Magnesium (bloeddrukverlagend).

Is Himalayazout dan niet gezond?
Ja zeker wel! Het is aardig vergelijkbaar, heeft ook heel veel mineralen. Het natriumgehalte is iets hoger. Dus toch meer mee oppassen.
Het is een landzout, komt uit mijnen in Pakistan. Heeft niets met de Himalaya te maken. Er zit het woord Haliet in wat steenzout betekend, en op de een of andere manier is er verbastering gekomen . De roze kleur is van een ijzer-atoom wat in het zout zit.

Keltisch zout is ook bruikbaar voor heel andere dingen dan als inname, juist door die  mineralen.
-In bad. Brengt je huid tot rust, goed voor eczeem, psoriasis en schimmels.
-Als  tandpasta. Schuurt niet het glazuur weg, maar je krijgt wel wittere tanden. -Goed voor gezond tandvlees. Niet gelijk uitspugen, het ontsmet de gehele mond.
-Als plantenvoeding, een klein beetje zout in een gieter water. Is gewoon een bemesting, al die mineralen. Grond/aarde is vaak verzuurd.
-Dieren hebben er ook baat bij. Zij kiezen instictief eten waar veel mineralen in zitten.

Dit alles is te vinden op internet, ik heb het zelf niet onderzocht. Zoek o.a. maar op Rene Quinton.
Ik ga het wel uitproberen. Dus hier komt een vervolg op. Ik ga niet mijn tanden ermee poetsen, ben al eens zo gek geweest om mijn tanden te poetsen met baking-soda en kokosolie. Toen dacht ik bij mezelf – ik sla nu even door, dimmen nu. En planten water geven daarvan weet ik nu al dat ik dat 2x doe en dan weer vergeet. Ik vergeet sowieso mijn planten vaak en dat is te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *